lääketutkimus-kokemus-1

”Motivaationi lääketutkimukseen lähtemiseen oli tärkeään ja yleishyödylliseen projektiin osallistuminen.”

En ollut aikaisemmin osallistunut lääketutkimukseen, joten aluksi kaikki oli uutta ja kiehtovaa. Olen osallistunut tähän mennessä kahteen CRST:n lääketutkimukseen ja molemmat kerrat ovat olleet erittäin hauskoja kokemuksia. Tutkimukset eivät vaadi paljoa itse tutkittavilta ja erittäin mukava ja asiantunteva henkilökunta sekä hyvät välipalamurkinat tekevät tutkimuksista entistäkin viihtyisämpiä. Näin tutkimuksen myös uutena mielenkiintoisena kokemuksena, mitä se ehdottomasti oli.

  • Elokuu, 2017
  • Nestori, kulttuurihistorian opiskelija, Turun yliopisto

Mistä sait tietoa CRST:stä?
Näin ilmoituksen uudesta lääketutkimuksesta ainejärjestöni sähköpostilistalla, tämän jälkeen menin CRST:n kotisivuille etsimään lisätietoa kyseisestä tutkimuksesta.

Miksi lähdit mukaan lääketutkimukseen?
Motivaationi lääketutkimukseen lähtemiseen oli tärkeään ja yleishyödylliseen projektiin osallistuminen. Ajattelin jopa aluksi, että minulle ei edes maksettaisi mitään tutkimukseen osallistumisesta. Näin tutkimuksen myös uutena mielenkiintoisena kokemuksena, mitä se ehdottomasti oli.

Minkälainen kokemus lääketutkimukseen osallistuminen oli?
En ollut aikaisemmin osallistunut lääketutkimukseen, joten aluksi kaikki oli uutta ja kiehtovaa. Olen osallistunut tähän mennessä kahteen CRST:n lääketutkimukseen ja molemmat kerrat ovat olleet erittäin hauskoja kokemuksia. Tutkimukset eivät vaadi paljoa itse tutkittavilta ja erittäin mukava ja asiantunteva henkilökunta sekä hyvät välipalamurkinat tekevät tutkimuksista entistäkin viihtyisämpiä.

lääketutkimus-kokemus-2

”Osallistuminen tutkimukseen tuotti tietoa ja hyvän fiiliksen.”

Turun ammattikorkeakoulussa opiskeleva Sheyda osallistui ensimmäistä kertaa CRST Oy:n toteuttamaan lääketutkimukseen elokuussa 2018.
– Halusin kokea jotain uutta ja erilaista. Netistä löysin tiedot tutkimuksesta, täytin osallistujalta vaadittavat kriteerit ja otin yhteyttä. Ensin vähän jännitti, mutta kaikki epäröinti hävisi jo alkuhaastattelussa. Tutkimukseen kuului alkutarkastus, kaksi tutkimuspäivää, tutkimuspäiviä seuraavina kolmena päivänä lyhyet aamukäynnit tutkimuskeskuksessa ja lopputarkastus.

  • Syyskuu 2019
  • Sheyda, opiskelija, Turun Ammattikorkeakoulu

– Osallistuminen oli tehty helpoksi, tunsin koko ajan oloni turvalliseksi ja yrityksen ihmiset olivat luotettavia ja mukavia. Kokemus molemmista tutkimuksista oli se, että osallistuminen oli mielekästä ja siitä jäi hyvä fiilis, kuvailee Sheyda. Kokemus oli niin hyvä, että keväällä 2019 nuori nainen osallistui toiseen tutkimukseen.Toisessa kliinisessä lääketutkimuksessa verrattiin kahden toisiaan vastaavan, MS-taudin hoidossa käytettävän, lääkevalmisteen vaikutuksia ja käyttäytymistä elimistössä. Tutkimus tehtiin, jotta sen toimeksiantaja voisi hakea valmisteelleen myyntilupaa EU-maihin. Tutkimukseen sisältyi 14 käyntiä tutkimuskeskuksessa. – En kokenut ollenkaan, että tutkimukset olisivat olleet vaikeita tai vaatineet liikaa aikaa. Päinvastoin. On mielestäni tärkeää, että voin tällä tavalla auttaa ja saada samalla paljon tietoa omasta terveydestäni. Osallistun varmasti jatkossakin, Sheyda sanoo.

lääketutkimus-kokemus-3

”Aina on ollut mukava tulla tänne.”

Maurilla todettiin Alzheimerin tauti vuonna 2014. Vuosi diagnoosin jälkeen tytär näki lehdessä ilmoituksen, jossa etsittiin osallistujia Alzheimerin taudin lääketutkimukseen ja ehdotti osallistumista isälleen. Mauri ja Mirja ottivat yhteyttä tutkimuskeskukseen, kävivät alkutarkastuksessa ja pääsivät mukaan tutkimukseen.
– Halusin osallistua vaikka ymmärsin, että siitä ei välttämättä ole hyötyä minulle itselleni. Mahdollisesti siitä on kuitenkin apua tuleville sukupolville.

  • Syyskuu 2019
  • Tutkittava Mauri ja tukihenkilö puoliso Mirja, Noormarkku

– Käynnit tutkimuskeskuksessa olen kokenut mukaviksi eikä matkakaan Noormarkusta ole tuntunut pitkältä. Alkuvaiheessa minun piti yöpyä sairaalassa seurannassa, mutta senkin otin uutena kokemuksena vastaan, kun en sairaalassa ole muuten joutunut olemaan. Mitään haittavaikutuksia ei minulle ole tullut, enkä ole pelännyt mitään tutkimustoimenpiteitä.

Mirja osallistui tutkimukseen puolisonsa tukihenkilönä. Tukihenkilön tehtäviin kuuluu mm. arvioida tutkittavan muistin tilaa erilaisten haastattelujen kautta. – Koen, että tutkimukseen osallistumisesta on ollut hyötyä myös minulle. Haastatteluissa olen saanut rehellisesti kertoa arjestamme.

Mauri on jo osallistunut kahteen eri lääketutkimukseen CRST:llä ja olisi heti valmis tulemaan uudestaan, jos kutsu käy. – Täytyy myös sanoa, että tänne on aina ollut mukava tulla ja kympin arvoista työtä teette, toteaa Mauri.