avilex144

 •  (02) 420 64716 arkisin klo 12-15
 •  tutkimus649@crst.fi

HAEMME VAPAAEHTOISIA, TERVEITÄ MIEHIÄ LÄÄKETUTKIMUKSEEN

Haemme 40 tervettä vapaaehtoista osallistujaa tutkimukseen, jossa tutkitaan suonensisäisesti annostellun AVLX-144-tutkimusvalmisteen kerta-annosten turvallisuutta, siedettävyyttä ja käyttäytymistä elimistössä. Tutkimuksen tuloksia käytetään tutkimusvalmisteen AVLX-144 kehitysohjelman suunnitteluun ja toteutukseen. Tavoitteena on kehittää AVLX-144:stä uusi lääke aivoinfarktin hoitoon.

Tutkimukseen osallistuminen

Tutkimukseen sisältyy yhteensä 4–5 käyntiä tutkimuskeskuksessa:

 • Seulontakäynti ja alkutarkastus: soveltuvuus tutkimukseen varmistetaan (Turussa tai Helsingissä).
 • Annostelukäynti: jonka aikana tutkittavat saavat kerta-annoksen AVLX-144-tutkimusvalmistetta tai lumevalmistetta, viettävät tutkimuskeskuksessa noin 36 tunnin pituisen jakson (yksi päivä ja kaksi yötä tutkimuskeskuksessa Turussa).
 • 1-2 lyhyttä tutkimuskäyntiä: annostelukäynnin jälkeisinä päivinä (Turussa tai Helsingissä).
 • Lopputarkastus: 21–24 päivää ensimmäisestä annostelusta (Turussa tai Helsingissä).

Tutkimuksen aikana tutkittaville tehdään seuraavia mittauksia ja tutkimuksia: EKG (sydänfilmi), verenpaine, sydämen syke, kehon lämpötila, hengitystiheys, pituus ja paino. Lisäksi otetaan veri- ja virtsanäytteitä. Verinäytteestä tehdään myös HIV- ja hepatiittitestit ja virtsanäytteestä huumeseulonta. Uloshengityksen alkoholipitoisuus mitataan puhalluskokeella.

Soveltuvuusvaatimukset ja korvaukset

Saatat soveltua osallistujaksi tähän tutkimukseen, jos:

 • olet 20–50-vuotias mies
 • sinulla on hyvä terveys, ei säännöllistä lääkitystä
 • painosi on 60–100 kg ja painoindeksi 18–28 kg/m2 (eli ei merkittävää ali- tai ylipainoa)
 • ei runsasta tupakan tai muiden nikotiinituotteiden käyttöä (korkeintaan 5 savuketta päivässä sallitaan)
 • ei verenluovutusta tai osallistumista toiseen lääketutkimukseen viimeisen 3 kuukauden aikana.

Soveltuvuutesi varmistetaan tutkimuksen alussa tehtävällä seulontakäynnillä. Tutkimukseen osallistumisesta ei ole odotettavissa välitöntä hyötyä itselle. Osallistumalla voit edistää uuden lääkkeen kehittämistä aivoinfarktin hoitoon. Osallistumisesta maksetaan veronalainen korvaus (haittakorvaus 170€ + työttömyyspäivärahan peruspäivärahan mukainen korvaus enintään viideltä osallistumispäivältä, 5 x 32,80 € = 164 €, ellei ansionmenetystä korvata). Lisäksi korvataan matkat julkisilla kulkuneuvoilla. Annostelukäynnin aikana tutkimuskeskus tarjoaa tutkittavalle kaikki ateriat.

Tutkimuksen toteuttaa tutkimuspalveluyritys CRST Oy ja tutkimuksesta vastaa professori Mika Scheinin. Tutkimuksen rahoittaa tanskalainen lääkekehitysyritys Avilex Pharma.

Mikäli olet kiinnostunut osallistumisesta, ole hyvä ja täytä alla oleva esitietokysely.

Kysely on nimetön eikä siihen vastaaminen sido vastaajaa mihinkään.


Esitietokysely


Vastaa alla oleviin kysymyksiin ja paina "Jatka"-painiketta.

Mikäli olet näiden kysymysten perusteella mahdollisesti soveltuva osallistujaksi tähän lääketutkimukseen, voit halutessasi jättää yhteystietosi ja otamme Sinuun yhteyttä.

Vastauksiasi ei tallenneta mihinkään.
Yhteystiedot
Tämä sivusto ei käytä evästeitä, eikä tallenna käyttäjätietoja palvelimelle. Esitietolomakkeen tiedot käsitellään selaimessa, eikä niitä tallenneta palvelimelle. Jos täytätte esitietolomakkeen tiedot ja voisitte niiden puolesta olla sopiva osallistumaan tutkimukseen, pyydämme Teitä antamaan myös yhteystietonne, jos haluatte, että Teihin otetaan yhteyttä tutkimuksen merkeissä. Yhteystietonne lähetetään tutkimuskeskukseen sähköpostitse, eikä niitä tallenneta palvelimelle.