avilex144

 •  (02) 420 64716 arkisin klo 12-15
 •  tutkimus649@crst.fi

HAEMME VAPAAEHTOISIA TERVEITÄ 65-80-VUOTIAITA MIEHIÄ JA NAISIA OSALLISTUJIKSI LÄÄKETUTKIMUKSEEN

Tutkimuksen tarkoitus

Haemme kahdeksaa tervettä vapaaehtoista 65-80-vuotiasta osallistujaa tutkimukseen, jossa tutkitaan suonensisäisesti annostellun AVLX-144-tutkimusvalmisteen kerta-annosten turvallisuutta, siedettävyyttä ja käyttäytymistä elimistössä. Tutkimuksen tuloksia käytetään tutkimusvalmisteen AVLX-144 kehitysohjelman suunnitteluun ja toteutukseen. Tavoitteena on kehittää AVLX-144:stä uusi lääke aivoinfarktin hoitoon.

TUTKIMUKSEEN OSALLISTUMINEN JA TUTKIMUKSESTA MAKSETTAVA KORVAUS

Tutkimukseen sisältyy yhteensä 4–5 käyntiä tutkimuskeskuksessa:

 • Seulontakäynti ja alkutarkastus: soveltuvuus tutkimukseen varmistetaan.
 • Annostelukäynti: jonka aikana tutkittavat saavat kerta-annoksen AVLX-144-tutkimusvalmistetta tai lumevalmistetta, viettävät tutkimuskeskuksessa noin 36 tunnin pituisen jakson (yksi päivä ja kaksi yötä tutkimuskeskuksessa Turussa).
 • 1-2 lyhyttä tutkimuskäyntiä: annostelukäynnin jälkeisinä päivinä.
 • Lopputarkastus: 21–24 päivää ensimmäisestä annostelusta.

Tutkimuksen aikana tutkittaville tehdään seuraavia mittauksia ja tutkimuksia: EKG (sydänfilmi), verenpaine, sydämen syke, kehon lämpötila, hengitystiheys, pituus ja paino. Lisäksi otetaan veri- ja virtsanäytteitä. Verinäytteestä tehdään myös HIV- ja hepatiittitestit ja virtsanäytteestä huumeseulonta. Uloshengityksen alkoholipitoisuus mitataan puhalluskokeella.

Saatatte soveltua osallistujaksi tähän tutkimukseen, jos:

 • olette 65-80-vuotias mies tai nainen
 • Teillä on hyvä terveys, ei säännöllistä lääkitystä (vaihdevuosien hormonikorvaushoito ja kilpirauhashormonihoito ovat sallittuja)
 • painonne on 50-100 kg (naiset) tai 60-100kg (miehet) ja painoindeksi 18–28 kg/m2 (eli ei merkittävää ali- tai ylipainoa)
 • ei runsasta tupakan tai muiden nikotiinituotteiden käyttöä (korkeintaan 5 savuketta päivässä sallitaan)
 • ei verenluovutusta tai osallistumista toiseen lääketutkimukseen viimeisen 3 kuukauden aikana.

Soveltuvuutenne varmistetaan tutkimuksen alussa tehtävällä seulontakäynnillä. Tutkimukseen osallistumisesta ei ole odotettavissa välitöntä hyötyä itselle. Osallistumalla voitte edistää uuden lääkkeen kehittämistä aivoinfarktin hoitoon. Osallistumisesta maksetaan veronalainen korvaus (haittakorvaus 170€ + työttömyyspäivärahan peruspäivärahan mukainen korvaus enintään viideltä osallistumispäivältä, 5 x 32,80 € = 164 €). Lisäksi korvataan matkat julkisilla kulkuneuvoilla. Annostelukäynnin aikana tutkimuskeskus tarjoaa tutkittavalle kaikki ateriat.

TUTKIMUKSEEN ILMOITTAUTUMINEN JA LISÄTIETOJA

Tutkimuksen toteuttaa tutkimuspalveluyritys Clinical Research Services Turku - CRST Oy ja tutkimuksesta vastaa professori Mika Scheinin. Tutkimuksen rahoittaa tanskalainen lääkekehitysyritys Avilex Pharma.

Mikäli olette kiinnostunut osallistumisesta, olkaa hyvä ja täyttäkää alla oleva esitietokysely. Mikäli olette vastaustenne perusteella mahdollisesti soveltuva osallistumaan tutkimukseen, voitte jättää yhteystietonne kyselyn jälkeen avautuvalle lomakkeelle.

Otamme teihin myöhemmin yhteyttä ja saatte lisätietoa tutkimuksesta.

Kysely on nimetön eikä siihen vastaaminen tai yhteystietojen jättäminen sido vastaajaa mihinkään.


Esitietokysely


Vastaa alla oleviin kysymyksiin ja paina "Jatka"-painiketta.

Mikäli olet näiden kysymysten perusteella mahdollisesti soveltuva osallistujaksi tähän lääketutkimukseen, voit halutessasi jättää yhteystietosi ja otamme Sinuun yhteyttä.

Vastauksiasi ei tallenneta mihinkään.Yhteystiedot

Tämä sivusto ei käytä evästeitä, eikä tallenna käyttäjätietoja palvelimelle. Esitietolomakkeen tiedot käsitellään selaimessa, eikä niitä tallenneta palvelimelle. Jos täytätte esitietolomakkeen tiedot ja voisitte niiden puolesta olla sopiva osallistumaan tutkimukseen, pyydämme Teitä antamaan myös yhteystietonne, jos haluatte, että Teihin otetaan yhteyttä tutkimuksen merkeissä. Yhteystietonne lähetetään tutkimuskeskukseen sähköpostitse, eikä niitä tallenneta palvelimelle.