CAM2029
  •  (02) 420 64716 arkisin klo 12-15
  •  tutkimus678@crst.fi

HAEMME TERVEITÄ MIEHIÄ JA NAISIA KLIINISEEN LÄÄKETUTKIMUKSEEN

Tämän tutkimuksen tavoitteena on selvittää uuden CAM2029 –nimisen lääkevalmisteen käyttäytymistä elimistössä. Samalla kerätään tietoa valmisteen vaikutuksista, turvallisuudesta ja siedettävyydestä. Tutkimusvalmiste sisältää oktreotidia, joka on synteettisesti valmistettu somatostatiinijohdos. Oktreotidia on pitkään käytetty hoitona akromegaliassa ja eräissä muissa kasvaintaudeissa, joissa tiettyjen hormonien liikaeritys aiheuttaa hankalia oireita. Uuden itseannosteltavan ja pitkävaikutteisen CAM2029-lääkevalmisteen odotetaan helpottavan säännöllisen lääkehoidon toteuttamista ja vähentävän lääkkeen annosteluun liittyvää vaivaa ja epämukavuutta. Lääkevalmiste annostellaan ihon alle uudentyyppisellä autoinjektorilla eli esitäytetyllä automaattisella injektiolaitteella tai esitäytetyllä injektioruiskulla.

Tutkimus sisältää alkutarkastuksen, kaksi lääkkeen annostelujaksoa, seurantajakson ja lopputarkastuksen. Tutkimuksen kesto alkutarkastuksesta lopputarkastukseen on noin 14 viikkoa. Jokaiselle osallistujalle annostellaan ensin jo markkinoilla olevaa vertailuvalmistetta (Sandostatin®) ja viikon tauon jälkeen kerta-annos CAM2029 –tutkimusvalmistetta. Annostelujaksojen aikana yövytään tutkimuskeskuksessa.

Saatat soveltua osallistujaksi tähän tutkimukseen, jos:

  • olet 18-55 -vuotias.
  • olet perusterve, eikä sinulla ole säännöllistä lääkitystä käytössä.
  • olet normaalipainoinen; ≥50 kg ja painoindeksisi (BMI) on 18,5-30 kg/m2.

Osallistujien soveltuvuus varmistetaan seulontakäynnillä tutkimuksen alussa. Tutkimukseen osallistumisesta ei ole odotettavissa terveyshyötyä itselle, mutta osallistuja saa tietoa terveydentilastaan tutkimuksen aikana tehtävistä lääkärintarkastuksista ja laboratoriokokeista. Tutkimustulokset saattavat myöhemmin hyödyttää potilaita, joiden hoitoa varten tutkimuslääkettä CAM2029 kehitetään.

Osallistumisesta maksetaan veronalainen korvaus

(haittakorvaus 510 € + työttömyyspäivärahan peruspäivärahan mukainen korvaus enintään 12 osallistumispäivältä, 12 x 33,66 € = 403,92 €, ellei ansionmenetystä korvata). Lisäksi korvataan matkat julkisilla kulkuneuvoilla.

Tutkimuksen toimeksiantaja on ruotsalainen lääkekehitysyritys Camurus AB. Tutkimuksen toteuttaa Suomessa CRST Oy kahdessa tutkimuskeskuksessa: Turussa toimivassa CRST Oy:ssä (Itäinen Pitkäkatu 4 B, 20520 Turku) ja Helsingissä sijaitsevassa CRST Helsinki Oy:ssä (Energiakatu 4, 00180 Helsinki).

Tutkimuksesta vastaava henkilö on LKT Mika Scheinin.

Jos olet kiinnostunut osallistumisesta, ole hyvä ja täytä alla oleva esitietokysely. Otamme sinuun yhteyttä ja saat lisätietoa tutkimuksesta.

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla tai puhelimitse:
Sähköposti: tutkimus678@crst.fi
Puhelin arkisin (klo 12-15): 02 42064716
Yhteydenotto on luottamuksellinen eikä sido mihinkään.

Otamme sinuun yhteyttä ja saat lisätietoa tutkimuksesta.


Esitietokysely


Vastaa alla oleviin kysymyksiin ja paina "Jatka"-painiketta.

Mikäli olet näiden kysymysten perusteella mahdollisesti soveltuva osallistujaksi tähän lääketutkimukseen, voit halutessasi jättää yhteystietosi ja otamme Sinuun yhteyttä.

Vastauksiasi ei tallenneta mihinkään.
Yhteystiedot

Tämä sivusto ei käytä evästeitä, eikä tallenna käyttäjätietoja palvelimelle. Esitietolomakkeen tiedot käsitellään selaimessa, eikä niitä tallenneta palvelimelle. Jos täytätte esitietolomakkeen tiedot ja voisitte niiden puolesta olla sopiva osallistumaan tutkimukseen, pyydämme Teitä antamaan myös yhteystietonne, jos haluatte, että Teihin otetaan yhteyttä tutkimuksen merkeissä. Yhteystietonne lähetetään tutkimuskeskukseen sähköpostitse, eikä niitä tallenneta palvelimelle.