finda
 •  050-5335574 arkisin klo 12-15
 •  tutkimus728@crst.fi

Tutkimuksen tarkoitus

Tutkimuksessa selvitetään kahden inhaloitavan (eli sisäänhengitettävän) keuhkoahtaumataudin hoitoon käytettävän lääkeaineen imeytymistä. Tutkimuksessa käytetään Suomessa markkinoilla olevaa lääkevalmistetta.

Tutkimukseen osallistuminen ja tutkimuksesta maksettava korvaus

Tutkimuksessa on kaksi osaa (osat 1 ja 2). Kukin tutkittava osallistuu vain yhteen näistä.

Tutkimukseen kuuluu:

 • alkutarkastuskäynti, jolloin varmistetaan osallistujan soveltuvuus,
 • tutkimuslääkkeen annostelupäivät ja niiden jälkeen seurantajaksot;
  • osassa 1 on kolme tutkimuslääkkeen annostelupäivää ja niiden seurantajaksot, joilla käydään tutkimuskeskuksessa 3-7 lyhyellä näytteenottokäynnillä.
  • osassa 2 on kaksi tutkimuslääkkeen annostelupäivää, ja niiden seurantajaksot, joilla käydään tutkimuskeskuksessa 3-7 lyhyellä näytteenottokäynnillä.
 • lopputarkastuskäynti.

Osassa 1 on yhteensä noin 20 käyntiä tutkimuskeskuksessa 12 viikon aikana; osassa 2 on noin 14 käyntiä 9 viikon aikana.

Saatat soveltua osallistujaksi tähän tutkimukseen, jos

 • olet 18-60 –vuotias
 • olet perusterve, eikä sinulla ole säännöllistä lääkitystä käytössä (ehkäisyvalmisteet ja hormonikorvaushoito sallitaan)
 • painosi on yli 50 kg ja painoindeksisi (BMI) on 19-30 kg/m2
 • et käytä runsaasti nikotiinituotteita ja voit olla käyttämättä niitä koko tutkimuksen ajan.

Tutkimukseen osallistumisesta ei ole odotettavissa terveyshyötyä itselle. Osallistumisesta maksetaan veronalainen korvaus. Lisäksi korvataan matkat julkisilla kulkuneuvoilla.

Tutkimuksen toimeksiantaja on suomalainen lääkeyritys Orion Pharma.

Tutkimuksen toteuttaa CRST Helsinki Oy, Energiakatu 4, 00180 Helsinki. Tutkimuksesta vastaava henkilö on LL Zsófia Lovró.

Tutkimukseen ilmoittautuminen ja lisätietoja

Jos olet kiinnostunut osallistumisesta tutkimukseen, täytä alla oleva esitietokysely ja jätä yhteystietosi. Otamme sitten sinuun yhteyttä ja saat lisää tietoa tutkimuksesta.

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla tai puhelimitse:

Sähköposti: tutkimus728@crst.fi

Puhelin arkisin (klo 12-15): 050-5335574


Esitietokysely


Vastatkaa alla oleviin kysymyksiin ja painakaa "Jatka"-painiketta.

Mikäli olet näiden kysymysten perusteella mahdollisesti soveltuva osallistujaksi tähän lääketutkimukseen, voit halutessasi jättää yhteystietosi ja otamme Sinuun yhteyttä.

Vastauksia ei tallenneta mihinkään.YhteystiedotTämä sivusto ei käytä evästeitä, eikä tallenna käyttäjätietoja palvelimelle. Esitietolomakkeen tiedot käsitellään selaimessa, eikä niitä tallenneta palvelimelle. Jos täytätte esitietolomakkeen tiedot ja voisitte niiden puolesta olla sopiva osallistumaan tutkimukseen, pyydämme Teitä antamaan myös yhteystietonne, jos haluatte, että Teihin otetaan yhteyttä tutkimuksen merkeissä. Yhteystietonne lähetetään tutkimuskeskukseen sähköpostitse, eikä niitä tallenneta palvelimelle.