KAND567

  •  (02) 420 64716 arkisin klo 12-15
  •  tutkimus701@crst.fi

HAEMME VAPAAEHTOISIA LÄÄKETUTKIMUKSEEN

TUTKIMUKSEN TAUSTA JA TARKOITUS

Sydäninfarktin hoito pallolaajennuksella ei aina riitä ehkäisemään sepelvaltimotukoksen aiheuttamaa vauriota sydänlihaksessa, vaan hapenpuutteen aiheuttama sydänlihasvaurio ja siihen liittyvä tulehdus voivat edetä verenkierron palautumisesta huolimatta. Seurauksena voi olla sydämen vajaatoiminta tai infarktin laajeneminen. KAND567-valmisteen on eläinkokeissa osoitettu voivan vähentää sydäninfarktiin liittyvää tulehdusta ja sydänlihaksen vaurioitumista.

Tutkimusvalmisteella ei vielä ole myyntilupaa missään maassa. Ennen kuin uusi lääke voi saada myyntiluvan, täytyy sen teho ja turvallisuus varmistaa kliinisillä lääketutkimuksilla. KAND567-tutkimusvalmistetta on aiemmin annettu terveille koehenkilöille suun kautta otettavana liuosvalmisteena ja kapseleihin pakattuna jauheena. Tämän nyt tehtävän lääketutkimuksen tavoitteena on varmistaa, että tutkimuslääke imeytyy verenkiertoon odotusten mukaisesti myös nyt käytettävästä kapselimuotoisesta lääkevalmisteelta. Tätä tietoa tarvitaan, jotta lääkkeen tutkimukset potilailla voidaan aloittaa.

Tutkimuksen toimeksiantaja on ruotsalainen lääkekehitysyritys Kancera AB. Tutkimuksen toteuttaa CRST Oy, Itäinen Pitkäkatu 4B, Turku.

Tutkimuksesta vastaava henkilö on CRST Oy:n tutkimusjohtaja, professori emeritus, LKT Mika Scheinin.

TUTKIMUKSEEN OSALLISTUMINEN JA TUTKIMUKSESTA MAKSETTAVA KORVAUS

Tutkimus sisältää alkutarkastuksen, annostelukäynnin, jonka aikana ollaan tutukimuskeskuksessa 36 tuntia (kaksi yötä ja niiden välinen päivä) ja lopputarkastuksen. Tutkimuksen kesto alkutarkastuksesta lopputarkastukseen on enintään 38 päivää. Jokaiselle osallistujalle annostellaan kerta-annos KAND567–tutkimusvalmistetta.

Saatat soveltua osallistujaksi tähän tutkimukseen, jos:

  • olet 18-65 -vuotias;
    • naiset, jotka voivat tulla raskaaksi, eivät voi osallistua tutkimukseen.
    • tutkimukseen osallistuvien miesten on käytettävä luotettavaa raskauden ehkäisyä koko tutkimuksen ajan.
  • olet perusterve, eikä sinulla ole säännöllistä lääkitystä käytössä.
  • olet normaalipainoinen; ≥50 kg ja painoindeksisi (BMI) on 19-30 kg/m2.

Osallistujien soveltuvuus varmistetaan seulontakäynnillä tutkimuksen alussa. Tutkimukseen osallistumisesta ei ole odotettavissa terveyshyötyä itselle, mutta osallistumalla voit edistää sydänsairauksien lääkehoidon kehittämistä. Osallistumisesta maksetaan veronalainen korvaus (haittakorvaus 170 € + työttömyyspäivärahan peruspäivärahan mukainen korvaus enintään 5 osallistumispäivältä, 5 x 33,66 € = 168,30 €, eli yhteensä enintään 338,30 euroa, ellei ansionmenetystä korvata. Lisäksi korvataan matkat julkisilla kulkuneuvoilla.

TUTKIMUKSEEN ILMOITTAUTUMINEN JA LISÄTIETOJA

Jos olet kiinnostunut osallistumisesta, täytä alla oleva esitietokysely ja jätä yhteystietosi:

Otamme sinuun yhteyttä ja saat lisätietoa tutkimuksesta.

Kysely on nimetön eikä siihen vastaaminen sido vastaajaa mihinkään.


Esitietokysely


Vastaa alla oleviin kysymyksiin ja paina "Jatka"-painiketta.

Mikäli olet näiden kysymysten perusteella mahdollisesti soveltuva osallistujaksi tähän lääketutkimukseen, voit halutessasi jättää yhteystietosi ja otamme Sinuun yhteyttä.

Vastauksiasi ei tallenneta mihinkään.

Yhteystiedot
Tämä sivusto ei käytä evästeitä, eikä tallenna käyttäjätietoja palvelimelle. Esitietolomakkeen tiedot käsitellään selaimessa, eikä niitä tallenneta palvelimelle. Jos täytätte esitietolomakkeen tiedot ja voisitte niiden puolesta olla sopiva osallistumaan tutkimukseen, pyydämme Teitä antamaan myös yhteystietonne, jos haluatte, että Teihin otetaan yhteyttä tutkimuksen merkeissä. Yhteystietonne lähetetään tutkimuskeskukseen sähköpostitse, eikä niitä tallenneta palvelimelle.