probiootti

  •  (02) 420 64716 arkisin klo 12-15
  •  tutkimus697@crst.fi

HAEMME VAPAAEHTOISIA RAVINTOLISÄTUTKIMUKSEEN

TUTKIMUKSEN TAUSTA JA TARKOITUS

Probiootit ovat eläviä mikro-organismeja, joilla saattaa olla hyödyllisiä vaikutuksia terveyteen. Tässä tutkimuksessa tutkittava probiootti on Bifidobacterium lactis B420. jota on käytetty kaupallisissa elintarvikkeissa ja ravintolisissä vuosikymmeniä. Ihosoluilla tehdyissä laboratoriokokeissa on havaittu, että B420:lla on mahdollisesti hyödyllisiä vaikutuksia ihon kosteuteen ja rakenteeseen. Tutkimuksen tavoitteena on arvioida edistääkö B420 ravintolisän käyttö ihon kosteutta vapaaehtoisilla tutkittavilla 3 kuukauden aikana. Myös vaikutuksia kosteuden haihtumiseen iholta, ihon elastisuuteen, kuntoon ja happamuuteen tutkitaan. Näiden lisäksi ihon ja ulosteen mikrobeja tutkitaan, jotta nähdään vaikuttaako suun kautta nautittu B420 niihin.

Tämä tutkimus toteutetaan kahdessa tutkimuskeskuksessa: Turussa (CRST Oy Turku, Itäinen pitkäkatu 4B, 20520 Turku) ja Helsingissä (CRST Helsinki Oy, Energiakatu 4, 00180 Helsinki). Tutkimuksesta vastaava henkilö on LT Mika Scheinin.

Tutkimuksen toimeksiantaja on Danisco Sweeteners Oy (Sokeritehtaantie 20, 02460 Kantvik, Suomi)

TUTKIMUKSEEN OSALLISTUMINEN JA TUTKIMUKSESTA MAKSETTAVA KORVAUS

Tutkimukseen oallistuminen kestää noin 4 kk ja sisältää viisi käyntiä tutkimuskeskuksessa noin neljän viikon välein.

Käynti 1: Seulontakäynti, jolloin arvioidaan halukkuutesi ja soveltuvuutesi tutkimukseen,

Käynti 2: Annostelunaloitus

Käynnit 3-5: Seurantakäynnit tutkimusvalmisteen käytön aikana.

Saatat soveltua osallistujaksi tähän tutkimukseen, jos

  • olet 20-65 –vuotias,
  • sinulla on kuiva iho, mutta ei atooppista ihottumaa,
  • olet perusterve.

On mahdollista, ettei tähän tutkimukseen osallistumisesta ole sinulle hyötyä. Tämä on ensimmäinen tutkimus, jossa tutkitaan parantaako B420 ihon kosteutta terveillä vapaaehtoisilla tutkittavilla, ja siksi mahdolliset hyödyt eivät ole vielä tiedossa. Tutkimus kuitenkin auttaa ymmärtämään suun kautta nautitun B420:n vaikutuksia kosteuteen ja hyvinvointiin.

Osallistumisesta maksetaan veronalainen korvaus: haittakorvaus 170 € sekä peruspäivärahan suuruutta vastaava summa tutkimuspäiviltä 5 x 33.66 € = 168,30 €, eli yhteensä 338,30 € (tai mahdollinen ansionmenetys). Lisäksi korvataan mahdolliset matkakulut.

TUTKIMUKSEEN ILMOITTAUTUMINEN JA LISÄTIETOJA

Jos olet kiinnostunut osallistumisesta, täytä alla oleva esitietokysely ja jätä yhteystietosi: Otamme sinuun yhteyttä ja saat lisätietoa tutkimuksesta.

Kysely on nimetön eikä siihen vastaaminen sido vastaajaa mihinkään.


Esitietokysely


Vastaa alla oleviin kysymyksiin ja paina "Jatka"-painiketta.

Mikäli olet näiden kysymysten perusteella mahdollisesti soveltuva osallistujaksi tähän lääketutkimukseen, voit halutessasi jättää yhteystietosi ja otamme Sinuun yhteyttä.

Vastauksiasi ei tallenneta mihinkään.

Yhteystiedot

Tämä sivusto ei käytä evästeitä, eikä tallenna käyttäjätietoja palvelimelle. Esitietolomakkeen tiedot käsitellään selaimessa, eikä niitä tallenneta palvelimelle. Jos täytätte esitietolomakkeen tiedot ja voisitte niiden puolesta olla sopiva osallistumaan tutkimukseen, pyydämme Teitä antamaan myös yhteystietonne, jos haluatte, että Teihin otetaan yhteyttä tutkimuksen merkeissä. Yhteystietonne lähetetään tutkimuskeskukseen sähköpostitse, eikä niitä tallenneta palvelimelle.